"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ перевіряє Шуфрича на сплату податків

Середа, 8 лютого 2017, 10:58

Генпрокуратура розслідує своєчасність, достовірність і повноту сплати податків народним депутатом від "Опозиційного блоку" Нестором Шуфричем.

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 2 лютого, що оприлюднена 7 лютого.

Суд дозволив слідчому ГПУ вилучити у Національному агентстві з питань запобігання корупції завірену копію декларації Шуфрича.

Прокуратура повідомила, що розслідує кримінальне провадження за ч.3 ст. 212 ККУ – ухилення від сплати податків.

Реклама:

"Відповідно до інформації про доходи, отриманої від податкових агентів, за 1998-2015 роки виплачений дохід складає 48,9 млн грн, а утримано податків в свою чергу 1,6 млн грн", - йдеться в ухвалі.

В електронній декларації за 2015 рік Шуфрич повідомив, що має 25 млн грн, 4,2 млн доларів і 3,7 млн євро готівкою. Починаючи з 1999 року Шуфрич набув права власності на шість земельних ділянок, два житлових будинки та дев'ять квартир. Також нардеп задекларував колекцію живопису у кількості 287 одиниць, антикварні вироби, колекцію годинників та зброї. Ще Шуфричу належать автомобілі Land Rover Defender, 2008 року випуску, Mersedes-Benz G350, 2013 року випуску, Toyota 4 Runner, 2012 року випуску.

Як відомо, Державна фіскальна служба отримала доручення перевірити деяких нардепів щодо сплати податків.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура ініціювала перевірку 29 народних депутатів за фактом невідповідності між задекларованими коштами та офіційними доходами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: