Рожкова: Російські банки працюють під наглядом куратора і шукають покупця

Вівторок, 7 лютого 2017, 15:16

Банки з російським капіталом в Україні в даний час обмежені в операціях, працюють під наглядом куратора і шукають покупця.

Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова на прес-конференції в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

Вона нагадала, що в даний час на ринку працюють п'ять банків з російським капіталом.

"Для них є два шляхи - або знайти нового власника або поступово скорочувати свою присутність на ринку", - сказала вона.

Реклама:

При цьому Рожкова додала, що хоча російські банки в даний час докапіталізовані за рахунок конвертації в капітал раніше залучених ресурсів материнських банків, подальше розширення їх бізнесу в зв'язку з санкціями є проблематичним.

"Їх докапіталізація сталася переважно за рахунок конвертації раніше залучених материнських ресурсів в капітал. Тому, з огляду на існуючі санкції, говорити про потенційну майбутню докапіталізацію ми не можемо, а, значить, ніякого розвитку бути не може, тому що нарощування активів викликає необхідність в додатковому капіталі", - сказала Рожкова.

Раніше голова російського Сбєрбанку Герман Греф заявив, що Сбєрбанк Росії, як і раніше, не планує йти з українського ринку, де банк представлений однойменною дочірньою організацією.

Нагадаємо, про намір закрити дочірній БМ банк (Україна) говорив глава ВТБ Андрій Костін.

Зовнішекономбанк готується продати дочірній український Промінвестбанк в першому кварталі 2017 року, повідомляв раніше глава ЗЕБу Сергій Горьков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!