"Мінімалка 3200": Гройсман каже, що у січні все було добре

Вівторок, 7 лютого 2017, 10:24

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що після підвищення мінімальної зарплати у країні створюються нові робочі місця, зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки.

Про це він сказав на нараді у понеділок, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Статистичні показники січня свідчать про позитивний вплив на економіку підвищення удвічі мінімальної заробітної плати до 3200 грн: у січні в країні було створено 28 тисяч нових підприємств, на 16% зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки", - сказав прем’єр.

"Ми прожили перший місяць 2017-го року. По усім показникам ми маємо тенденції до зростання кількості, якості робочих місць і підвищеної заробітної плати для людей працездатного віку", - наголосив він.

Реклама:

"Ми вважаємо, що мінімальна зарплата - це правильний крок. Лютий і березень чітко покажуть, що у нас є збільшення кількості підприємців, збільшення мінімальної зарплати, середньої зарплати для українців, при тому, що ціни залишатимуться у межах сезонних коливань без будь-яких інших додаткових інфляційних процесів", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр закликав забезпечити діалог із бізнесом та роз'яснення для того, щоб допомогти якомога швидше запровадити рішення про мінімальну заробітну плату.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що підвищення мінімальної заробітної плати у довгостроковій перспективі матиме позитивний вплив на зайнятість населення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: