"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Омелян: через фірми, пов'язані з Дубневичами, відмили мільярд "Укрзалізниці"

Понеділок, 6 лютого 2017, 18:34

Посадові особи ПАО "Укрзалізниця" створили схему відмивання коштів через компанії, афілійовані з депутатами Верховної Ради від БПП Богданом та Ярославом Дубневичами.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр підтвердив, що лише за 2016 рік до конвертаційних центрів за даною схемою було спрямовано близько мільярда гривень.

"Укрзалізниця" запровадила схему відмивання коштів шляхом використання підставних компаній, які нібито за результатами конкурсних торгів повинні забезпечувати надання послуг, постачання товарів, а фактично є лише ланкою для передачі коштів "Укрзалізниці" до конвертаційних центрів", - розповів він.

Реклама:

Міністр заявив, що основними учасниками цієї схеми є фірми, афілійовані з братами Дубневичами.

За його словами, НАБУ ще на початку 2016 року розпочало досудове розслідування за окремими фактами зловживань збоку посадовців "Укрзалізниці", а також ТОВ "Експозиція" та ТОВ "АРГО", однак співпраця УЗ із зазначеними компаніями продовжується, не дивлячись ні на що.

"Як наслідок, за 2016 рік до конвертаційних центрів дійсно було спрямовано близько мільярда гривень "Укрзалізниці", - підсумував Омелян.

Як відомо, низка пов’язаних із Дубневичами людей працює на керівних посадах в "Укрзалізниці", компанії, пов'язані з братами, виграють мільйонні тендери на УЗ.

Нагадаємо, брати Дубневичі вказали в своїх електронних деклараціях на двох - 700 мільйонів готівкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!