Свата Дубневича призначили головою спиртзаводу на Львівщині - ЗМІ

Понеділок, 6 лютого 2017, 17:27

Близького родича народного депутата Богдана Дубневича призначили в.о. заступника керівника Великолюбінського спиртзаводу ДП "Укрспирт", що розташований у Львівській області.

Наказ про призначення Богдана Колодія, який є сватом нардепа, підписано 31 січня, пише "Львівський портал".

Видання зазначає, що рівно за тиждень до призначення - 24 січня, Колодія звільнили з посади керівника Воютицького спиртзаводу за грубі порушення трудових обов’язків та нанесення спиртзаводу фінансових збитків на 7,4 млн гривень.

 
 

"За допущені порушення фінансової та господарської дисципліни, неналежне виконання посадових обов’язків, невиконання розпорядчих документів ДП "Укрспирт" притягнути т.в.о. керівника Воютицького МПД Колодія до дисциплінарної відповідальності", - йдеться у висновках службового розслідування причин збитковості спиртзаводу.

Реклама:

Керівництво ДП "Укрспирт" 30 січня передало матеріали службового розслідування по виявлені зловживання на Воютицькому спиртзаводі до Нацполіції з проханням терміново вжити заходів.

 
 
 

"В ході службового розслідування встановлено, що основними причинами збиткової роботи є недотримання планових обсягів надання послуг, відсутність належного контролю за виробництвом з боку керівництва Воютицького МПД, внаслідок чого загальні збитки підприємства за серпень-грудень 2016 року становили 7,4 млн гривень.

"Вказані вище обставини та нанесення збитків ДП "Укрспирт" дає підстави вважати, що в діях посадових осіб Воютицького МПД наявні ознаки складу злочину, передбаченого ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", – йдеться у зверненні керівництва ДП "Укрспирт" до правоохоронних органів щодо виявлених зловживань з боку Колодія.

Це не перше зловживання родичами народних депутатів братів Дубневичів на державних підприємствах ДП "Укрспирт", пише видання.

З’ясувалося, що інший сват - тільки цього разу сват нардепа Ярослава Дубневича - Сергій Пиртко у 2014-2015 роках перебував на керівних посадах на Вузлівському спиртзаводі. В червні 2015 року в ході перевірки діяльності Вузлівського МПД ДП "Укрспирт" були виявлені низка правопорушень.

За фактом їх виявлення 9 липня 2015 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області було відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

"Предметом розслідування було виявлення недостачі 30 тон зерна та виготовлення "лівого" (безоблікового) спирту на підприємстві, яким в той час керував сват нардепа Ярослава Дубневича Сергій Пиртко", - пише видання.

Як відомо, низка пов’язаних із Дубневичами людей працює на керівних посадах в "Укрзалізниці", компанії, пов'язані з братами, виграють мільйонні тендери на УЗ

Нагадаємо, брати Дубневичі вказали в своїх електронних деклараціях на двох - 700 мільйонів готівкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: