"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко відкликав білоруських фахівців з митних органів ЄврАзЕС

П'ятниця, 3 лютого 2017, 19:50

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив відкликати основних білоруських фахівців з митних органів Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС).

Про це він заявив на зустрічі з представниками громадськості та журналістами, передає ТАСС.

"Я не підписав Митний кодекс, тому що багато чого з того, що повинно було бути, не працює, навіщо тин городити, якщо це не працює.

Навіть більше, я доручив відкликати наших основних фахівців з митних органів (ЄврАзЕС - Ред.). Чого вони там сидять? Навіщо така організація", - заявив він.

Реклама:

"За 2015 рік ми в ЄврАзЕС впали в товарообігу, по моєму, на 40%, а в минулому році ще 18% додали. 60% в ЄврАзЕС падіння - це що, нормально?" - додав Лукашенко.

Повідомляється, що лідери країн ЄврАзЕС (Росії, Киргизстану, Вірменії та Казахстану) на засіданні Вищої Євразійської економічної ради 26 грудня в Санкт-Петербурзі підписали Митний кодекс.

Лукашенко не був присутній на засіданні. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, через відсутність на саміті глави білоруської держави всі документи, раніше повністю узгоджені, після затвердження були спрямовані в Мінськ на підпис президенту Білорусії.

Лукашенко документ не підписав. Зазначається, що глава Білорусі поки тільки схвалив проект договору про Митний кодекс Євразійського економічного союзу як основу для проведення переговорів.

Нагадаємо, під час зустрічі з журналістами та експертами президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нинішня криза у відносинах з Росією пов'язана з побоюваннями Москви щодо зміни зовнішнього курсу Білорусі.

Крім того, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вважає за доцільне створювати військову базу РФ в Бобруйську.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!