В НБУ кажуть, що виконали вимоги меморандуму з МВФ

Понеділок, 27 лютого 2017, 10:13

Нацбанк України виконав вимоги Меморандуму з МВФ і завершив у 2016 році процедуру діагностичного обстеження операцій пов’язаних із банками осіб.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Так, згідно із даними, за минулий рік було проведено діагностику 81 банку, ще 18 банків регулятор перевірив у 2015 році.

"Завершення діагностики операцій пов’язаних із банками осіб – важливий етап на шляху відновлення стабільності в банківському секторі. Такі операції були однією з основних проблем в українських банків", - зазначила заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Реклама:

За її словами, процес опрацювання та затвердження планів-заходів банків ще триває, банки мають можливість вдосконалювати операції до трьох років для їх виконання.

Рожкова зазначила, що за результатами проведеної діагностики було ідентифіковано перевищення нормативу максимального розміру кредитного ризику щодо заборгованості із пов’язаними особами в 44 банків.

На початок 2017 року чотири банки з їх числа було виведено з ринку, ще чотири привели норматив у відповідність вимогам НБУ.

На кінець 2016 року регулятором погоджено трирічні графіки зниження обсягу заборгованості пов’язаних осіб восьми банківських установ.

На розгляді знаходяться п’ятнадцять планів-заходів, що надані банками 2-ої та 3-ої двадцятки.

Протягом 2017 року очікується отримання останніх тринадцяти графіків приведення нормативу максимального розміру кредитного ризику за заборгованістю з пов’язаними із банками особами протягом наступних трьох років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!