"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр нафти Ірану: вартість нафти в 55 доларів невигідна ОПЕК

Неділя, 26 лютого 2017, 11:07

Вартість нафти в 55 доларів за барель невигідна для країн-членів ОПЕК.

Про це заявив міністр нафти Ірану Біжан Зангане, передає "Прайм".

"Якщо ціни на нафту піднімуться вище 60 доларів за барель, то країни-виробники, що не входять в ОПЕК, почнуть збільшувати видобуток, щоб отримати максимальну вигоду від зростання цін", - наводить агентство Fars слова міністра.

ОПЕК, за словами Зангане, має намір скоротити своє виробництво і допомогти стабілізації нафтового ринку. За його словами, угода ОПЕК з країнами, що не входять в організацію, допоможе досягти балансу.

Реклама:

ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про зниження свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів.

Країни, що не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення власного видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

При цьому ряд країн змогли отримати особливі умови. Зокрема, ніяких зобов'язань щодо скорочення видобутку не несуть Лівія і Нігерія. Іран також зміг добитися максимально можливого збільшення добового видобутку до досанкціонного рівня в 3,975 мільйона барелів.

Однак в середньому за перше півріччя 2017 року показник не повинен перевищити 3,797 мільйона барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!