Держструктури за рік десь "загубили" 2,6 мільярда гривень

П'ятниця, 24 лютого 2017, 20:33

Державна аудиторська служба у 2016 році провела майже 2,7 тисячі перевірок на понад 2,4 тисячі підприємств, установ і організацій, за підсумками яких виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів на понад ніж 2,6 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті про діяльність служби за 2016 рік, пише УНІАН.

Згідно з документом, бюджети всіх рівнів, бюджетні установи і організації, підприємства втратили можливість отримати належні їм доходи в сумі майже 1,3 мільярда гривень, у тому числі бюджетів усіх рівнів - не більше 440,2 мільйона гривень.

Понад 1,9 тисячі підприємств, установ і організацій провели незаконні та нецільові витрати, а також припустилися недостачі матеріальних і фінансових ресурсів на суму понад 1,3 мільярда гривень, у тому числі майже 780,4 мільйона гривень - за операціями з бюджетними коштами.

Реклама:

Також повідомляється, що протягом року Держаудитслужба передала в правоохоронні органи більше 1,4 тисячі ревізійних матеріалів, за результатами яких правоохоронці почали 669 досудових розслідувань.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів в листопаді 2015 року своєю постановою дав старт створенню Державної аудиторської служби на базі реорганізованої Державної фінансової інспекції – одного з ключових органів перевірки фінансової діяльності державних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!