OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 24 лютого 2017, 21:00

Головні економічні новини за 24 лютого.

Про спрощення НБУ. Фізичні особи зможуть розміщувати на закордонних рахунках іноземну валюту з джерелом походження за межами України без індивідуальних ліцензій НБУ.

Про скраплений газ. Служба безпеки зняла претензії до 15 імпортерів скрапленого газу та їхніх контрагентів, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) скасувало санкції щодо них.

При цьому, найбільші українські трейдери зрідженого газу не увійшли до переліку цих компаній.

Реклама:

Про "Платинум Банк". Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 23 лютого 2017 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Платинум Банк".

Про будівництво житла. Обсяг введеного в експлуатацію житла в Україні в 2016 році склав трохи більше 9 мільйонів квадратних метрів і є найнижчим показником за останні шість років.

Про промисловість. У січні 2017 року промислове виробництво зросло на 5,6% у розрахунку рік до року (скориговане на ефект календарних днів - на 5,2%). 

Про курс. 24 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 26,91-26,96 гривні за долар.

Заяви Гройсмана. "Ми бачимо оптимістичне зростання. На 2017 рік ми заклали 3% зростання. Я думаю, що ми можемо збільшити цей показник", - сказав прем’єр.

Тексти дня:

"На піку: чому зміцнилася гривня".

Гривня продовжує зміцнюватися. Завдяки чому національна валюта демонструє ріст і як на курс уже незабаром може вплинути блокада ОРДЛО, з'ясовувала ЕП. 

"Будинки майбутнього: хто і як створює енергоефективне житло в Україні".

Зростання цін на газ та електроенергію змушує українців придивлятися до "зеленого" житла. Пропозиція вітчизняного ринку не забарилася.

           

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!