Розенко заперечує виплату пенсій "мертвим душам"

П'ятниця, 24 лютого 2017, 16:26

У Пенсійному фонді наразі немає виплат неіснуючим людям, кожна пенсійна виплата перебуває під контролем.

На цьому під час засідання правління Пенсійного фонду щодо підсумків роботи ПФУ у 2016 році наголосив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє "Укрінформ".

"Перш за все також хотів би чітко наголосити свою позицію щодо нормального стану справ у Пенсійному фонді. Також з цього приводу звертаюсь до всіх обласних керівників, - вони так само мають займати в цьому питанні активну позицію", - сказав Розенко.

Він спростував заяви про те, що у Пенсійному фонді поганий стан справ та існують наразі подвійні і потрійні виплати, а також пенсійні виплати неіснуючим людям.

Реклама:

Зокрема, урядовець нагадав, що за останні два роки було проведено два аудити: "один ми зробили самостійно у 2015 році, у 2016 році - зовнішній аудит Мінфіну".

За його словами, під час верифікації у 2016 році зовнішнім аудиторам було передано на перевірку 143 мільйонів транзакцій, який здійснив за цей час Пенсійний фонд, і з них було припинено виплати лише 59 особам, які викликали сумніви.

"За результатами цієї перевірки задаємо питання: де ці мільйони "мертвих душ", подвійних чи потрійних виплат, мільярдних втрат, про які так сьогодні люблять говорити деякі політики, коментуючи діяльність ПФ? Ні, їх немає", - додав Розенко.

Він підкреслив, що наразі у Пенсійному фонді питання пенсійних виплат населенню знаходяться "у повному порядку".

"Ми маємо всі необхідні реєстри, як застрахованих осіб, так і централізованої бази пенсіонерів. Ми контролюємо кожну виплату", - резюмував Розенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!