Суддя взяла самовідвід у справі Пасішника - розгляд справи відклали

П'ятниця, 24 лютого 2017, 15:13

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Олена Курова взяла самовідвід у справі колишнього виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно з інформацією, на засіданні 23 лютого суд розглянув клопотання Курової. Таким чином розгляд провадження щодо Пасішника відкладений доти, поки  автоматична система не визначить третього суддю до складу суду.

У відомстві нагадали, що це перше кримінальне провадження в Україні за обвинуваченням за ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення.

Реклама:

"Незважаючи на те, що САП скерувала обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016 року ще не відбулося жодного засідання по суті справи", - сказано у повідомленні.

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!