Найбільші газові трейдери не потрапили до списку, яким МЕРТ скасувало санкції - ЗМІ

П'ятниця, 24 лютого 2017, 14:48

Найбільші українські трейдери зрідженого газу не увійшли до переліку компаній, яким Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало санкції у вигляді заборони зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

Про це пише Oilnews.

Зокрема, як пише видання, в список на скасування санкцій МЕРТ не ввійшли такі компанії-резиденти України як: ТОВ "Пропан Трейд", ТОВ "Паралель-М ЛТД", ТОВ "Укрпетролпостач", ТОВ "Укргазпетролеум", ТОВ "РВК Плюс" і ТОВ "УПК -Европлюс".

 

Крім того, в переліку МЕРТ відсутні компанії-нерезиденти України, на які раніше були накладені санкції.

Реклама:

Зокрема, - EMITRADE FZE (одержувач "Пропан Трейд"), LUXOIL IMPORT LLP ( "Укргазпетролеум") і Exposoft Trade LLP (одержувач "Надія"). Примітно, що сама українська компанія "Надія" увійшла до списку, який передбачає скасування санкцій.

 

Як повідомляє видання, народний депутат від БПП Сергій Лещенко, вже направив депутатський запит прем'єр-міністру Володимиру Гройсману з вимогою розблокувати роботу вищевказаних компаній.

 

Як відомо, 24 лютого Служба безпеки зняла претензії до 15 імпортерів скрапленого газу та їхніх контрагентів, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) скасувало санкції щодо них.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року в імпортерів скрапленого газу почалися проблеми.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив, що СБУ блокує процес імпорту зрідженого газу найбільших гравців з метою виведення на ринок монопольного учасника і "викачування" грошей під наступні вибори. 

Як повідомлялося раніше, в Україні в найближчі тижні може з'явитися новий великий гравець на ринку нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: