МЕРТ скасувало санкції щодо низки імпортерів скрапленого газу

П'ятниця, 24 лютого 2017, 13:42

Служба безпеки зняла претензії до 15 імпортерів скрапленого газу та їхніх контрагентів, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) скасувало санкції щодо них.

Накази МЕРТ про скасування санкцій №261 і 262 від 24 лютого вже оприлюднені на сайті відомства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"23 лютого СБУ повідомила МЕРТ, що первинні дані про правопорушення, які здійснюють імпортери та їхні контрагенти, доведено частково, а причетність суб'єктів господарювання до завдання шкоди інтересам України не доведено. На підставі цієї інформації СБУ МЕРТ пропонує скасувати дію спеціальних санкцій відносно 15 імпортерів пально-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів", - зазначили в прес-службі МЕРТ.

Зокрема, санкції скасовано щодо компаній "НП-Трейдинг", "Нафтопродукт-Трейдинг", "Віолана-Пек", "Логістик Менеджмент Сістемс", "Галон-Груп", "СВГ Плюс", "Євростандарт Автогаз", "Надія", "Олан", "Род-Ник", West Trading&Marketing Oil, Restimpex System, Tarone Trade, Ameralda Trading Limited, Danier Holdings.

Як повідомлялося, введення санкцій ґрунтувалося на інформації СБУ про те, що імпортери акумулювали кошти на офшорних рахунках і частково використовували їх на фінансування бойовиків в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року в імпортерів скрапленого газу почалися проблеми.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив, що СБУ блокує процес імпорту зрідженого газу найбільших гравців з метою виведення на ринок монопольного учасника і "викачування" грошей під наступні вибори. 

Як повідомлялося раніше, в Україні в найближчі тижні може з'явитися новий великий гравець на ринку нафтопродуктів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: