"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla зазнала збитків у обсязі понад 121 мільйон доларів

Четвер, 23 лютого 2017, 15:06

Американська компанія-виробник електромобілів Tesla в четвертому кварталі 2016 року зазнала збитків у обсязі понад 121 мільйон доларів.

Про це йдеться у квартальній звітності компанії, пише DW.

Як пише видання, оптимізм оглядачів ринку пояснювався тим, що у попередньому кварталі компанія вперше за три останні роки показала прибуток у розмірі 22 мільйони доларів, проте четвертий квартал виявився для компанії збитковим.

Утім, виручка компанії у четвертому кварталі становила 2,28 мільярда доларів, що на 88%  більше, ніж за аналогічний період 2015 року (1,22 мільярда доларів).

Реклама:

Tesla розраховує покращити свої фінансові показники запуском нової моделі електромобіля - Model 3, виробництво якої повинне розпочатися в липні 2017 року. Ця модель, яка була представлена ще у березні 2016 року, буде значно доступнішою для споживачів та коштуватиме близько 35 тисяч доларів.

Як заявив засновник Tesla Ілон Маск, після запуску в 2017 році планується виробництво п'яти тисяч одиниць Model 3 щотижня, а наступного року виробництво планується наростити до 10 тисяч автомобілів на тиждень.

Tesla розраховує продати від 47 до 50 тисяч автомобілів моделей Model 3 та Model X упродовж першої половини 2017 року - на 71% більше, ніж за аналогічний період торік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!