"Девон" спростовує участь Фокіна, Бойка, Фурсіна і Фукса в своєму акціонерному капіталі

Середа, 22 лютого 2017, 20:51

ПрАТ "Девон" спростовує участь Вітольда Фокіна, Юрія Бойка, Івана Фурсіна та Павла Фукса в своєму акціонерному капіталі.

Про це йдеться в листі Товариства, адресованому редакції ЕП, в якому компанія не погоджується з інформацією, опублікованою в статті "Moskow newer sleeps".

"Ані Фукс, ані Фокін, ані Бойко, ані Фурсін ніколи не були і в даний момент не є акціонерами Товариства", - йдеться в листі.

 

У згаданій статті вказувалося, що "пакет Вітольда Фокіна та його партнерів у "Девон" (51%) відійшов структурам, близьким до команди Бойка".

Реклама:

Також в матеріалі вказувалося, що згодом "у Бойка і його бізнес-партнерів Юлія Іоффе та Івана Фурсіна структури Фукса повністю викупили ТОВ "ДВ нафтогазовидобувна компанія" і 51% ПАТ "Девон".

За даними ЕП, однією з компаній-засновників "Девон" є київське ТОВ "Правовий альянс", в співзасновниках якого на момент його створення значився екс-прем'єр-міністр Вітольд Фокін.

 
 

За офіційними даними ПрАТ "Девон", до останнього часу одним з його засновників значилося ТОВ "Ферроуз" (Угорщина), яке, за даними "Liga.Net" зареєстровано на офшор Heckbert C7 Holding Limited. Цю компанію латвійський Trasta Komercbanka називає своїм "дочірнім підприємством".

 
 

Раніше великим співвласником Trasta Komercbanka виступав Іван Фурсін - одногрупник Сергія Льовочкіна і один із засновників компанії Centragas, відомої своїми зв’язками з Rosukrenergo Дмитра Фірташа, які входять в найближче оточення Юрія Бойка.

Зберігачем акцій ТОВ "Правовий альянс" до останнього часу вважався "Місто банк", який також входить в сферу інтересів Фурсіна.

 

За даними декількох джерел ЕП, протягом двох останніх років група Юрія Бойка повністю вийшла з газодобувного бізнесу в Україні.

У вищезгаданому ТОВ "ДВ нафтогазовидобувна компанія" це підтверджується входженням в її статутний капітал компанії Co-Investment Limited, прописаної за однією адресою з MC Group Corp., афілійованої з MosCityGroup Павла Фукса.

 
 

Підтвердити цю інформацію аналогічним чином щодо "Девон" неможливо: в її акціонерному капіталі не відбулося формальних змін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: