Розенко запевнив, що немає жодної катастрофи. "Мінімалку" збільшили всі

Середа, 22 лютого 2017, 14:20

Рішення Уряду про збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року  на сьогодні виконується в повному обсязі як в державному, так і в недержавному секторі економіки.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба КМУ.

"Вже пройшло фактично два місці 2017 року з новою мінімальною зарплатою. І де всі ті, хто кричали що буде катастрофа, кількість безробітних збільшиться і натовпи людей будуть стояти в центрах зайнятості, а підприємства позакриваються?! - Жодні "катастрофічні" прогнози не справдилися", - сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра, протягом перших двох місяців цього року спостерігається позитивна динаміка від підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

Реклама:

"Не закрилося жодне потужне підприємство, жодне промислове відкрите легальне підприємство не оголосило про скорочення персоналу. Порівняно з минулим роком кількість безробітних в центрах зайнятості зменшилася на 70 тисяч. Перевищення надходжень до бюджету Пенсійного фонду, порівняно з планом на ці місяці, становить 18%", - повідомив він.

"Тобто ми маємо абсолютно позитивну динаміку. І хочу сказати, що законодавство про збільшення мінімальної заробітної плати вдвічі фактично в повному обсязі виконується і в державному і в недержавному секторі", - наголосив Розенко.

"Так, є певні скарги і зловживання. Ми їх відстежуємо і жорстко будемо реагувати на всі ці факти", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!