"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту марки Brent зросла до 56,91 долара

Середа, 22 лютого 2017, 09:00

Світові ціни на нафту в середу демонструють позитивну динаміку на оптимізмі інвесторів щодо виконання домовленостей про скорочення видобутку учасниками віденських угод.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Згідно з даними торгів, станом на 08.09 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,42% - до 56,91 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,35% - до 54,52 долара за барель.

Реклама:

Зростання світових нафтових цін обумовлене оптимізмом трейдерів з приводу виконання угоди про скорочення видобутку "чорного золота" нафтовидобувними країнами.

Згідно з доповіддю ОПЕК, в січні країни картелю зменшили видобуток нафти на 890 тисяч барелів на день в порівнянні з груднем - до 32,139 мільйона барелів.

При цьому країни, що брали на себе зобов'язання щодо скорочення видобутку в рамках віденських угод, сумарно знизили її на 1,146 мільйона барелів з обіцяних 1,254 мільйона.

Крім того, генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо раніше у вівторок заявив, що країни ОПЕК дотримуються умов угоди на 90%, а держави, що не входять в організацію, також демонструють бажання дотримуватися умов угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!