"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 21 лютого 2017, 21:00

Фірташа заарештували, широкомасштабна кібероперація проти України та інші новини за 21 лютого.

Фірташ дня. Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа до США.

Пізніше стало відомо, що його затримали у Відні. Речниця прокуратури наголосила, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду про екстрадицію і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Нижче, в текстах дня, є посилання на переклад дуже крутої статті Bloomberg, яка нагадує про причини арешту, але якщо ви не дочитаєте, продублюємо її відразу ось тут.

Реклама:

Зрада дня. Фірми, які почали імпортувати великі обсяги скрапленого газу з Росії після того, як СБУ ініціювало застосування санкцій до 16 інших компаній-імпортерів, пов’язані з Віктором Медведчуком, а також мають опосередкований стосунок до кондитерської корпорації "Рошен".

Про блокаду ОРДЛО. Єнакіївський металургійний завод і ПАТ "Краснодонвугілля", що входять до групи "Метінвест" і розташовані на окупованій території, зупиняють виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Також "Штаб блокади" заявляє, що Гройсман озвучив їм дві пропозиції.

Гройсман нібито запропонував по-перше, щоб представники штабу увійшли до комісії з "обміну полоненими".

По друге, Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з законом про боротьбу з тероризмом.

За словами прес-секретаря прем’єра, Гройсман бачився з учасниками "блокади Донбасу" напередодні й заявив їм, що уряд готовий посилювати контроль за переміщенням товарів на сході в межах свої повноважень.

А ще сьогодні Гройсман доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості створити до осені електронний майданчик для торгівлі вугіллям.

Про кібернетичну загрозу. Міжнародна компанія в сфері безпеки CyberX виявила, що проти України на сьогодні ведеться широкомасштабна кібероперація під назвою BugDrop.

CyberX підтвердив принаймні 70 успішно атакованих жертв в низці секторів, в тому числі серед об'єктивно критичної інфраструктури, засобів масової інформації та наукових установ.

І ще трохи:

Державне підприємство "Укрспирт" не буде підвищувати ціну на спирт із березня 2017 року.

На "Платинум Банк" не знайшлося покупців - його ліквідують.

21 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 27,02-27,05 гривні за долар.

Тексти дня:

"Вісім кроків: від блокади до енергетичної незалежності".

Блокада може нашкодити українській енергетиці, тому після затвердження плану щодо забезпечення енергонезалежності від ОРДЛО доцільно пом'якшити блокаду і почати пропускати хоча б мінімальні партії вагонів з вугіллям.

"Чи врятує Трамп олігарха в позолоченій клітці?"

Ситуація навколо видачі США Дмитра Фірташа стане тестом намірів нової адміністрації щодо Росії.

"Прибуття: які дари Falcon 9 несе людству з космосу?"

19 лютого 2017 року, немов на кадрах науково-фантастичного фільму, перша ступінь ракети-носія Falcon 9 пройшла крізь шаруваті хмари атмосфери і плавно опустилася на посадковий майданчик космічного центру Кеннеді (Флорида, США). Те, що 60 років тому вважалося науковою фантастикою, тепер стало реальністю. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!