У Гройсмана приховують, про що говорили з учасниками блокади

Вівторок, 21 лютого 2017, 14:44

Речник прем'єр-міністра Дмитро Столярчук відмовився розповісти про результати переговорів Володимира Гройсмана з учасниками блокування торгівлі з окупованим Донбасом.

Попри зауваження журналіста "Української правди" про суспільну вагу цієї інформації, Столярчук сказав, що коли в нього буде "інформація для ЗМІ", він її оприлюднить.

У вівторок вранці "Штаб блокади торгівлі з окупантами" заявив, що Гройсман запропонував їм дві речі: участь у роботі комісії з "обміну полоненими" та постанову про переміщення вантажів у відповідності з законом про боротьбу з тероризмом.

Учасники блокади вимагали ухвалення у Верховній Раді закону про окуповані території, який би заборонив торгівлю з окупованою частиною Донбасу.

Реклама:

Один із ініціаторів "блокади Донбасу", депутат "Самопомочі" Семен Семенченко у Facebook потішився, що у Ріната Ахметова зупинилося два заводи і заявив, звертаючись до президента: "Якщо ми зупинимо торгівлю на крові – ми зупинимо війну. Не прощайте нас, Петро Олексійович. Тим більше, це ще не кінець".

А Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів у вівторок нічого не сказав про переговори з блокувальниками – лише запевнив, що уряд абсолютно відкритий до діалогу, але професійного і якісного.

"Якщо справжні патріоти хочуть Україні добра, вони мають розуміти, що треба зробити сьогодні і що треба в перспективі", – цитує його урядовий портал.

"А розпочинати енергетичну блокаду в розпал опалювального сезону виглядає не зовсім чесно по відношенню не до мене, а по відношенню до українських громадян", – наголосив Гройсман.

Він розповів, як багато уряду робить для енергетичної незалежності України.

 

"В українських громадян буде освітлення, і ми все зробимо для того, щоб забезпечити можливості розвитку промислових підприємств нашої країни. Ми знайдемо правильні інструменти і правильні рішення, але не дозволимо нікому, щоб 45-мільйонна країна страждала від чиїхось забаганок", – заявив прем’єр.

Він наголосив, що блокада загрожує віяловими відключеннями електроенергії для громадян, втратою роботи для металургів, зниженням темпів економічного зростання для держави.  

"Ми і цю кризу витримаємо, навіть якщо вона створена деякими українськими руками. Ситуація буде контрольованою, і ми знайдемо вихід з цієї кризи, яку нам штучно влаштували", – запевнив Гройсман.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!