"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ намагається обійти санкції, купуючи в Ірані обладнання для Криму

Вівторок, 21 лютого 2017, 11:23

Росія сподівається обійти санкції Європейського Союзу, досягнувши домовленості з Іраном на поставку газотурбінного обладнання для двох електростанцій в окупованому Криму.

Про це заявив глава російської корпорації "Ростех" Серій Чемезов, повідомляє Reuters.

Санкції ЄС забороняють європейським приватним особам і компаніям продавати енергетичні технології в Крим, який був анексований Росією в 2014 році.

"Так, у нас є проблеми з турбінами, тому що Німеччина і деякі інші європейські країни заборонили поставки в Крим. Ми ведемо переговори з Іраном про виробництво аналогічних турбін", - сказав Чемезов під час брифінгу в Абу-Дабі.

Реклама:

Росія будує в Криму дві електростанції загальною потужністю 940 МВт.

Як відзначає російське видання "Комерсант", досі питання про закупівлю газових турбін був відкритий, так як зарубіжні постачальники, найвірогіднішим з яких була німецька Siemens, ризикували потрапити під санкції.

Іранські турбіни, які зацікавили "Ростех", також, швидше за все, виробляються за ліцензією Siemens компанією Mapna. Але, як зауважують юристи, в такому варіанті санкційні ризики для німців значно менші, і постачання устаткування з Ірану загрожує лише судовим спором Siemens і Mapna.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: