"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 20 лютого 2017, 21:00

Новина дня. В Україні ввели заборону на продаж і зберігання лікарського препарату від головного болю "Темпалгін" виробництва АТ "Софарма" (Болгарія).

Про блокаду ОРДЛО. "Два дні тому (до моменту дачі інтерв'ю – ред.) на окупованій території Луганської області, за 5 кілометрів від нашого "кордону", була підірвано залізничну колію. Тож навіть якщо ми зараз знімемо блокаду й вирішимо возити наше вугілля, то луганську гілку вони вже підірвали", – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Україна замість вугілля антрацитної групи з непідконтрольних територій може постачати його з Росії або Південно-Африканської Республіки, але воно буде в два рази дорожче.

Про грошові втрати. Прямі втрати України від введеного Росією у 2016 році продуктового, торгового і транзитного ембарго щодо українського експорту, становлять близько 0,4 млрд дол.

Реклама:

Видатки з обслуговування держборгу України в 2016 році становили 95,8 млрд грн, що на 11,3 млрд грн, або на 13,4%, більше показника за 2015 рік на рівні 84,5 млрд грн.

Про курс. 20 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 27,01-27,05 гривні за долар.

Про IT. 12 українських IT-компаній потрапили в рейтинг 100 кращих постачальників послуг аутсорсингу.

Тексти дня:

"Нагуглили" за "нікнеймом". В Україні почали садити в тюрму за інтернет-прізвиська".

Правоохоронці звинуватили киянина у крадіжці в інтернет-користувачів 6 млн євро. Для встановлення особи підозрюваного слідчі скористалися пошуком в інтернеті. 

"Між МВФ і ковадлом: у чому фонд поступився Україні".

Узгодження меморандуму з МВФ — на фінальній стадії. На які поступки готовий піти фонд, і чому при виконанні програми кредитора важко буде уникнути політичної турбулентності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!