"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Силовики "накрили" банду, яка реєструвала крадені авто в 11 областях

Понеділок, 20 лютого 2017, 18:48

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка щомісяця реєструвала від 100 до 150 крадених авто на території 11 областей.

Про це повідомляє Нацполіція з посиланням на свого очільника Сергія Князєва.

Підпільні майстерні виготовляли підроблені документи на викрадені автомобілі, номерні знаки, "перебивали" номери на агрегатах авто, виготовляли технічні паспорти.

Крім того, члени групи здійснювали несанкціоноване втручання в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, таким чином отримуючи інформацію про зареєстровані в Україні транспортні засоби.  Пізніше вкрадена інформація використовувалася для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Реклама:

Операція проводилася на території 11 областей. "Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ", – зазначив Сергій Князєв.

Кільком затриманим вже повідомлено про підозру.

Під час обшуків правоохоронці виявили і вилучили 55 автомобілів-"двійників" з підробленими документами про їх реєстрацію, бланкову продукцію, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для "перебивання" номерів агрегатів та вузлів, інші речові докази.

Як повідомляє СБУ, щомісяця ділки протиправно реєстрували від 100 до150 машин. За інформацією СБУ, зловмисникам допомагали працівники регіональних сервісних центрів МВС України, які організовували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи. Угруповання дотримувалося жорстких правил конспірації, більшість його учасників не знали спільників та спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!