Банкір вивів зі свого банку 130 мільйонів гривень - Нацполіція

Понеділок, 20 лютого 2017, 16:47

Заступник голови правління фінустанови вивів активи банку шляхом проведення збиткових операцій на валютному ринку.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Займаючи посаду заступника голови правління банківської установи, чиновник організував проведення незаконних форексних операцій на міжбанку. Він заздалегідь знав, що такі дії призведуть до мільйонних збитків і банкрутства банку", - говориться в повідомленні.

Як зазначається, з метою привласнення незаконно виведених активів, він став власником і головою правління банку-контрагента. Зазначена банківська установа була другим учасником незаконних форексних операцій.

Реклама:

"Під час слідства доведено, що сума збитків становить 129 млн гривень. За інформацією оперативників Департаменту захисту економіки Нацполіціі вона може бути значно більшою", - повідомляє прес-служба.

На даний час слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції повідомили власнику банку-голові правління про підозру за ч. 3 ст. 27 (Види співучасників), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!