Путін: Угорщина може отримувати газ з РФ через "Північний потік- 2"

Четвер, 2 лютого 2017, 19:07

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що існує технологічна можливість для Угорщини отримувати російський газ через "Північний потік-2".

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Що стосується "Північного потоку-2", то звичайно технологічна можливість для Угорщини отримувати російський газ через "Північний потік-2" - існує. Через Словаччину, через Австрію. Це можна зробити по-різному. Це проект, який цілком можна реалізувати", - заявив він.

"Можливий також і рух російської сировини через Туреччину, через "Турецький потік". Можливі й інші варіанти.

Реклама:

І до речі, ми не ставимо перед собою жодних політичних моментів щодо транзиту через Україну. Якщо це буде економічно доцільно, якщо це буде надійно, то ми не виключаємо якогось об'єму транзиту через Україну. Питання у диверсифікації та в економічній доцільності всіх цих маршрутів", - додав Путін.

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

"Газпром" планував реалізувати проект "Північний потік - 2" разом з європейськими нафтовими компаніями Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall, та при цьому зберегти за собою 50 відсотків плюс одна акція для контролю.

Проте європейські партнери відмовились від фінансової участі у проекті і тепер "Газпром" змушений інвестувати 1,75 млрд євро - вдвічі більше, ніж планувалось. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: