"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лінію електропередач біля Авдіївки полагодили, світла поки немає

Неділя, 19 лютого 2017, 18:21

Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомила про відновлення пошкодженої лінії електропередач на контрольованій території в районі Авдіївки.

"Станом на 14:50 ремонтною бригадою ТОВ "ДТЕК високовольтні мережі" відновлено пошкоджену повітряну лінію електропередач на контрольованій території. Тривають перемовини щодо відновлення пошкодженої лінії електропередачі на непідконтрольній території", - йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Разом з тим голова Донецької облВЦА Павло Жебрівський у Facebook повідомив, що станом на 15:00 подачу електроенергії до Авдіївки ще не відновлено.

"Наші електромонтажники виявили на нашому боці 5 поривів і працюють зараз над ліквідацією пошкоджень", - написав він.

Реклама:

За словами Жебрівського, до електрогенераторів підключено 13 об’єктів у місті. О 16:00 планується увімкнути помпи, щоб пустити у місто воду, яка подаватиметься у неділю до 22:00.

"Плануємо, що завтра в Авдіївці будуть працювати усі школи", - додав він.

У свою чергу у прес-центрі штабу АТО повідомили, що енергетики спільно з військовими та оперативними службами міста продовжують працювати над ліквідацією наслідків обстрілу з боку окупаційних військ та намагаються відновити електропостачання міста.

"Станом на 16.00 подачу електроенергії не відновлено. Ремонтні бригади працювали на об’єктах з 10.00 до 15.00. Загалом було виявлено 5 пошкоджень лінії електропередач неподалік газорозподільної станції.  Повністю полагодити лінію електропередач поки що не вдалося", - повідомили у штабі.

До найважливіших об’єктів інфраструктури міста продовжують подавати електроенергію за допомогою електрогенераторів.

"Аби завершити ремонтні роботи на лінії електропередач та відновити електропостачання міста, українська сторона СЦКК готує заявку щодо встановлення режиму "Тиша" на 20 лютого", - додали у штабі. 

Як відомо, 18 лютого через обстріли з боку бойовиків Авдіївка, Авдіївський коксохімічний завод та "Донецька фільтрувальна станція" залишилися без електропостачання.

Голова Донецької облВЦА Павло Жебрівський заявляв, що російська сторона в СЦКК не надає письмових гарантій припинення вогню для ремонту лінії електропередачі біля Авдіївки. 

Станом на 12:00 19 лютого ДСНС повідомила про узгодження щодо припинення вогню з обох сторін для ремонту електромережі в Авдіївці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: