Розенко: Я категорично проти відновлення системи спецпенсій

Четвер, 16 лютого 2017, 12:16

Пенсії усім громадянам України повинні і надалі нараховуватись за єдиним законом.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, коментуючи ухвалений Верховною Радою у першому читанні законопроект, відповідно до якого пенсія суддів Конституційного Суду повинна становити 80% від заробітної плати, повідомляє прес-служба КМУ.

"Я категорично проти відновлення системи спецпенсій в Україні. Я був одним із організаторів процесу скасування спецпенсій і з 1 липня 2015 року у нас ліквідовані ВІП-пенсії і поділ пенсіонерів на "чорних" і "білих", - сказав він.

За словами Розенка, зараз пенсія усім громадянам України призначається за єдиним законом – законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Реклама:

"Саме ми вбили систему ВІП-пенсій і якщо зараз, під будь-якими приводами, будуть намагання повернути цю систему, я перший, хто буде вести роботу з депутатами і наполягати на вилученні із всіх нормативних актів системи спецпенсій", - наголосив віце-прем’єр, висловивши сподівання, що до другого читання народні депутати України відкоригують норму закону щодо призначення пенсій суддям.

"Повернення до системи спецпенсій не повинно бути", - наголосив Розенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: