"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 15 лютого 2017, 21:00

Надзвичайний енергетичний стан введено, ціни на газ можуть зрости на 40% і "Роттердам +" не діє - головне за 15 лютого.

Про надзвичайний стан в енергетиці. Кабінет міністрів прийняв розпорядження "Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії".

Відповідне рішення затвердили на позачерговому засіданні уряду 15 лютого.

"Я вважаю, що блокада вугілля це злочин. Принаймні що стосується вугілля, про інше не берусь судити", – зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Реклама:

Міністр енергетики й вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що надзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають застосування віялових відключень світла у разі необхідності. Детальніше радимо почитати за посиланням.

Про "Роттердам+". Сьогодні Дмитро Вовк, голова НКРЕ, комісії, яка цю формулу і ввела, заявив, що "Роттердам +" дозволила диверсифікувати поставки вугілля, однак в діючих тарифах ціна на вугілля, яка існує зараз - не передбачена.

А Міністр енергетики Ігор Насалик, відповідаючи на Кабміні на питання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, чи діє в Україні тариф Роттердам+, сказав що не діє.

"У нас не діє ціна Роттердам+ в Україні. На сьогоднішній день ціна на вугілля, яка йде і на антрацитову групу, і на вугілля, яке видобувається на території України, становить 1,73 тис. грн. Ціна Роттердам + на сьогоднішній день - 3,1 тис. грн", - запевнив міністр.

Мабуть, саме через це непорозуміння, генеральний прокурор Юрій Луценко доручив сьогодні перевірити, чи дійсно в Україні діють тарифи на вугілля, утворені без використання формули "Ротерадам плюс".

Про підвищення цін на газ. Ціни на природний газ для населення з 1 квітня 2017 року можуть зрости на 40% у випадку, якщо не будуть продовжені покладені на НАК "Нафтогаз України" спеціальні зобов'язання з продажу газу для населення на пільгових умовах. Так заявили у "Нафтогазі".

"Я не допущу жодного підвищення тарифів на газ для потреб населення. А ті, хто заявляють про можливе зростання цін на 40%, повинні або відповідально працювати, або писати заяву на звільнення", - відповів на це Гройсман.

Інші новини:

ГПУ проситиме Раду зняти недоторканність з трьох нардепів.

"Бориспіль" вирішив знизити збори в аеропорту.

Гройсман: На формування цін на "комуналку" впливає місцева влада.

У "Смарт-холдингу" Новинського заявляють про черговий обшук.

Суд арестовал активы Жеваго по делу банка "Финансы и Кредит".

Тексти дня:

"Освіта по-українськи: 129 мільярдів — марнотратство чи інвестиція?"

Урядовці хизуються, що Україна у відсотках від ВВП витрачає на освіту не менше, ніж країни Європи. Це так, але кошти витрачаються неефективно, якість освіти погіршується. Де найбільш вузькі місця в освітній системі?

"Советское" та "Артемівське": Мін'юст "забув" про декомунізацію шампанського Ахметова і "регіоналів".

Закон про декомунізацію заборонив назви і символіку тоталітарної епохи, проте підприємства не поспішають перейменовуватися і перейменовувати свої торгові марки. Головний важіль впливу — у Мін'юсту, але він не діє.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!