"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держспецзв'язку хоче, щоб оператори не відповідали за бездіяльність в Криму

Середа, 15 лютого 2017, 17:02

Кабінет міністрів 16 лютого розгляне законопроект Адміністрації Держспецзв'язку, який знімає з мобільних операторів і інтернет-провайдерів відповідальність за ненадання загальнодоступних телеком послуг в окупованому Криму.

Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування діяльності операторів, провайдерів телекомунікацій на тимчасово окупованій території України", який є в розпорядженні ЕП.

Документ також робить внесок у збереження за Україною частотних присвоєнь радіоелектронних засобів України в Міжнародному союзі електрозв'язку.

Адміністрація Держспецзв'язку в пояснювальній записці до законопроекту стверджує, що документ розроблений з метою впровадження належних законодавчих підстав для забезпечення додаткового впорядкування діяльності операторів, провайдерів телекомунікацій на тимчасово окупованій території Криму.

Реклама:

Документ також регулює питання відповідальності операторів, провайдерів телекомунікацій за порушення законодавства України, в тому числі, за неможливість надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг на тимчасово окупованій території, договірних зобов'язань у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України.

"Адміністрація зв'язку РФ не припиняє спроби заперечити проти нотифікації в Міжнародному союзі електрозв'язку частотних присвоєнь РЕЗ України, розміщених на території АРК, і легалізувати на цій території частотні присвоєння РЕЗ РФ", - йдеться в пояснювальній записці.

Тому даний законопроект сприяє збереженню за Україною належного їй радіочастотного ресурсу, оскільки надасть можливість відповідним суб'єктам господарювання не відмовлятися від частотних присвоєнь і не анулювати ліцензії і дозволи, видані їм відповідно до законодавства в сферах телекомунікацій та користування РЧР.

Це в свою чергу дозволить Україні зберегти на міжнародному рівні виділений їй радіочастотний ресурс, користування яким на території АРК можна буде відновити після повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство фінансів і Державна регуляторна служба погодили проект без зауважень.

Разом з тим, Адміністрація Держспецзв'язку не врахувала зауваження Нацкомісії регулювання зв'язку та інформатизації, Міністерства з питань окупованих територій і Міністерства юстиції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: