Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчає

Середа, 15 лютого 2017, 14:07

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що ніякого зростання цін на природний газ для населення найближчим часом не буде.

Про це прем’єр сказав у середу, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Я не допущу жодного підвищення тарифів на газ для потреб населення. А ті, хто заявляють про можливе зростання цін на 40%, повинні або відповідально працювати, або писати заяву на звільнення", - наголошує Гройсман.

Раніше головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що ціни на газ для населення з 1 квітня можуть зрости на 40% у випадку, якщо не будуть продовжені покладені на НАК спеціальні зобов'язання з продажу газу для населення на пільгових умовах.

Реклама:

"Якщо не буде продовжено державне регулювання цін для потреб населення, так звані "спеціальні зобов'язання", то, виходячи з поточних цін на газ на європейських ринках, курсу гривні та інших факторів, можна очікувати, що ціни на газ для потреб населення зростуть на 40%", - повідомив він.

Нагадаємо, спеціальні зобов'язання покладені на "Нафтогаз України" постановою Кабінету міністрів №758.

Документ передбачає низку зобов'язань. Так, відповідно до постанови, ПАТ "Укргазвидобування" повинно продавати газ НАК "Нафогаз України". НАК, у свою чергу, повинна формувати з придбаного газу ресурс для побутових споживачів та релігійних організацій та виробників теплової енергії, які надають свої послуги населенню.

"Нафтогаз" повинен  продавати газ для потреб побутових споживачів та релігійних організацій за спеціальними цінами до 1 квітня 2017 року.

Купівля-продаж природного газу між НАК  та постачальником природного газу населенню здійснюється за регульованою оптовою ціною, розрахованою з урахуванням спеціальної формули.

З 1 травня 2016 року до 31 березня 2017 року діє гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів у розмірі 6,879 гривні за 1 куб м. Для релігійних організацій — у розмірі 3,913 гривні за 1 куб м.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: