"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Поголів’я свиней в Україні скоротилося до історичного мінімуму

Середа, 15 лютого 2017, 14:01

Станом на 1 лютого 2017 року поголів’я свиней в Україні становило 6,303 тисяч голів, що на 0,5% відстає від попереднього антирекорду, встановленого в лютому 2005 року.

Про це свідчать дані Держстатистики, передає прес-служба "Української аграрної конфедерації".

"Так, не зважаючи на загальну негативну динаміку в поголівї сільськогосподарських тварин в Україні, саме свинарство за останній рік постраждало найбільше - кількість тварин на початок лютого цього року поступається аналогічному показнику станом на 1 лютого 2016 року на 10,5%. І основною причиною такого стану галузі є стрімке поширення африканської чуми свиней", - йдеться у прес-релізі.

Згідно з повідомленням, кількість спалахів АЧС в 2016 році сягнула небувалої для України відмітки - 91 випадок, що майже в 2,3 рази перевищує кількість спалахів у попередньому, 2015 році - 40 випадків.

Реклама:

"На даний момент карантинні заходи через АЧС діють у 39 неблагополучних пунктах в 16 областях України. Найбільша кількість карантинних зон зараз заходиться на території Полтавської - 7, Харківської - 5, та Луганської (4) областей", - повідомляє УАК.

Проте антирекорд зі скорочення поголів’я свиней в період з лютого 2016 року до лютого 2017 року належить Донецькій області (–51,9%).

"В той же час навіть в настільки несприятливих умовах чотирьом регіонам України вдалося зберегти позитивну динаміку поголів’я – ними стали Волинська (+4,4%), Львівська (+2,3%), Івано-Франківська (+1,0%) та Закарпатська (+0,3%) області", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!