"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вищий адмінсуд підтвердив правомірність банкрутства банку "Юнісон"

Середа, 15 лютого 2017, 08:53

Вищий адміністративний суд України 14 лютого 2017 року підтвердив правомірність рішення Нацбанку про віднесення ПАТ "Банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як відомо, банк було віднесено до даної категорії за непрозору структуру власності.

Нагадаємо, у червні 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ "Банк "Юнісон" у задоволенні позовних вимог, якими позивач просив суд визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про віднесення ПАТ "Банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних.

Реклама:

Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій регулятора на всіх етапах взаємодії з ПАТ "Банк "Юнісон" з питань приведення структури власності банку у відповідність до вимог щодо прозорості.

Київський апеляційний адміністративний суд 2 серпня 2016 року підтвердив рішення суду першої інстанції. А Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими підтверджувалась законність прийнятого НБУ рішення.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.

Починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ "Банк "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в "Юнісоні" заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ.

2 серпня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність віднесення банку "Юнісон" до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!