"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" відсудив у "Брокбізнесбанку" будівлю вартістю 100 мільйонів

Вівторок, 14 лютого 2017, 18:43

Державний "Ощадбанк" відстояв у Верховному суді України заставу вартістю 100 млн гривень.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

Згідно з повідомленням, 1 лютого Верховний суд України повністю задовольнив заяву Ощадбанку про перегляд постанови Вищого господарського суду України по справі №910/8438/15-г, скасував усі раніше ухвалені судові рішення та припинив провадження у справі.

"Використовуючи неправосудні судові рішення у вказаній справі, колишні власники Брокбізнесбанку намагались вивести з-під іпотеки "Ощадбанку" будівлю, розташовану по вул. Саксаганського, 115а в місті Києві, вартістю 100 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Зокрема йдеться про те, що фізична особа, пов’язана з боржником, яка навіть не була засновником юридичної особи - іпотекодавця, намагалась в судовому порядку визнати недійсним рішення загальних зборів іпотекодавця про передавання будівлі в іпотеку держбанку.

"Як це не дивно, господарські суди трьох інстанцій всупереч прямим приписам законодавства та правовим позиціям вищих судових інстанцій стали на бік пов’язаної з колишніми власниками фізособи, що могло призвести до збитків для держбанку на 100 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк визнав ПАТ "Брокбізнесбанк" Сергія Курченка неплатоспроможним 2 лютого 2014 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: