Злочевський взяв на роботу колишнього керівника ЦРУ

Вівторок, 14 лютого 2017, 16:07

Колишній керівник Антитерористичного Центру ЦРУ і посол з особливих доручень по боротьбі з тероризмом Джозеф Кофер Блек  приєднається до Ради директорів Burisma Group.

Про це йдеться у повідомленні групи.

У компанії повідомили, що на цій посаді він буде опікуватися питаннями безпеки і стратегічного розвитку Burisma Group.

Блека називають експертом з боротьби з міжнародним тероризмом, кібербезпеки, національної безпеки і міжнародних відносин.

Реклама:

Крім того, протягом державної служби він був старшим радником із закордонних справ одного з кандидатів на посаду Президента США у 2011 році - Мітта Ромні.

Після своєї відставки в 2005 році, Блек займається консультацією провідних світових компаній з питань розвитку бізнесу і оцінки ринкових ризиків.

Зокрема, він займав посаду заступника голови Blackwater Worldwide (зараз Academi) і Голови Total Intelligence Solutions (Total Intel).

Як відомо, у грудні 2016-го першого заступника голови фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка помітили в ресторані у Відні в компанії чоловіка, схожого на Миколу Злочевського. Пізніше Кононенко заперечив, що мав зустріч зі Злочевським.

У листопаді 2016-го ГПУ закрила справу проти Злочевського, якого підозрювали у незаконному збагаченні, ухиленні від сплати податків та відмиванні коштів.

Компанії групи Burisma Holdings Злочевського відшкодували державному бюджету 180 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: