Підприємства Ахметова знизили виробництво на 10% через блокаду

Вівторок, 14 лютого 2017, 11:55

Маріупольський меткомбінат ім.Ілліча (ММК) і "Азовсталь", що входять до групи "Метінвест" Ріната Ахметова, знизили виробництво на 10% через складнощі з доставкою сировини внаслідок блокування залізниці на лінії розмежування в зоні АТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

Магомедов написав, що "ММК імені Ілліча" та "Азовсталь" вже знизили виробництво через блокаду на 10%, щоб розтягнути наявні запаси сировини. І це лише початок. Не за горами падіння виробництва і на "Запоріжсталь".

Реклама:

"Я хочу від імені всіх людей зайнятих на виробництвах і їх сімей передати великий привіт блокувальникам залізниці. Я не знаю, яку мету ви, хлопці, переслідуєте, але результати вашої активності за ефектом можна порівняти з обстрілами", - написав гендиректор АКХЗ.

За його словами, сьогодні енергопостачання АКХЗ, що забезпечує Авдіївку теплом, здійснюється з Зуївської ТЕС, яка розташована на непідконтрольный території, але зареєстрована в Україні. Ця електростанція може використовувати тільки вугілля, видобуте в шахтах Павлограда та Добропілля (марка "Г"), тобто необхідна його доставка залізницею через лінію розмежування.

"Але як ви знаєте, залізниця заблокована "активістами", і вони фактично завдають Авдіївці удар в спину. Припинення поставок вугілля на Зуєвську ТЕС означає її зупинку, місто та околиці залишаться без електро- і теплоенергії, далі піде різке зниження виробництва на АКХЗ, де зайняті чотири тисячі співробітників, потім під удар потрапить ММК ім.Ілліча - це ще 18 тисяч українців", - написав він.

Як відомо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Читайте також: Про надзвичайний стан, віялові відключення та маніпуляції 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: