Україна зможе позбутися залежності від антрациту за 2-2,5 року – Насалик

Вівторок, 14 лютого 2017, 08:57

Україна зможе позбутися залежності від антрацитового вугілля, що видобувається на непідконтрольній території України, через 2-2,5 року.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в ефірі телеканалу ICTV, передає liga.net.

"Ми можемо залежність від антрацитового вугілля (ліквідувати - ред.) за 2-2,5 року", - сказав він.

У той же час, за словами міністра, базова генерація - атомна - вже зараз незалежна від Росії.

Реклама:

"Ми диверсифікували на сьогоднішній день 40% палива, яке поставляється з іншої фірми, а не з Російської Федерації", - повідомив він.

При цьому, за його словами, можливість імпорту електроенергії з Російської Федерації, навіть в разі виникнення такої необхідності, не буде розглядатися.

Раніше Насалик заявив, що блокування залізниці викличе віялові відключення і підвищить ціну на вугілля. Про ймовірність відключень тепло- та енергопостачань також говорив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Водночас, в НЕК "Укренерго" заявили, що якщо найближчими днями не буде відновлено постачання антрацитового палива, то необхідно буде запровадити надзвичайний стан в електроенергетиці. При цьому, за умови надзвичайного стану, загальних запасів вугілля антрацитової групи на всіх ТЕС вистачить на 40 діб.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: