"Укргазвидобування" планує освоїти чорноморський шельф

Понеділок, 13 лютого 2017, 20:52

На початку року "Укргазвидобування" подала до Державної служби геології та надр пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 - на шельфі Чорного моря.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, наявність спецдозволів на користування надрами дозволяє легітимно проводити пошук та розвідку на чорноморському шельфі, нарощувати видобуток, наближаючи головну ціль стратегії "20/20", якою керується УГВ - повну енергонезалежність України.

"Також збільшення видобутку, в тому числі на шельфі Чорного моря, допоможе в створенні нових робочих місць та збільшенні надходжень від ПАТ "Укргазвидобування" до бюджетів усіх рівнів. Вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі, УГВ планує, залучивши інвестиції", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

На розгляді у Державній службі геології та надр знаходяться пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами по 37 нових ділянках.

Раніше глава "Укргазвидобування" Олег Прохоренко прогнозував, що Україна зможе до 2020 року за рахунок власного газовидобутку забезпечити 90% потреби в газі за умови споживання не більше 30 млрд кубометрів на рік.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: