"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Активи "Дельта банку" уцінили втричі

Понеділок, 13 лютого 2017, 16:36

Ринкова вартість активів "Дельта Банку" була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд гривень, що становить 30% від суми, зазначеної "на папері" - 94,27 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів.

"Серед причин такого знецінення, в тому числі, було укладення напередодні введення тимчасової адміністрації невигідних для "Дельта Банку" угод, які підписувались для реалізації схем виведення активів з банку", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, під час роботи тимчасового адміністратора такі факти були встановлені,а відповідні правочини - визнані нікчемними.

Реклама:
 
 

Також були списані кошти на коррахунках в іноземних банках: Meinl Bank AG (Австрія), Bank Frick fnd co.ag (Ліхтенштейн), East-West United S.A., Bank Winter & co.ac - на суму 437,23 млн долfhsd.

"Загальна сума виявлених уповноваженою особою Фонду нікчемних правочинів, укладених до тимчасової адміністрації з метою виведення активів, становить: 19,32 млрд гривень, 93,63 млн доларів та 18 млн швейцарських франків", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: