"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман лякає надзвичайним станом в енергетиці через блокаду

Понеділок, 13 лютого 2017, 12:19

Прем'єр Володимир Гройсман заявляє, що енергетичний штаб в понеділок  розглядатиме питання ведення надзвичайного стану в енергетиці.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єром Молдови.

"Зараз буде розглянуто питання на засіданні енергетичного штабу щодо доцільності введення надзвичайного стану в українській енергетиці і формування плану або пропозиції, які будуть полягати в втому числі і у віялових відключеннях, щоб не допустити проблемних речей, пов'язаних із забезпеченням вугіллям", - сказав він.

Відповідаючи на питання, які саме райони можуть постраждати від  віялових відключень, Гройсман сказав: "Сьогодні енергетики розглянуть це питання і дадуть рекомендації, коли потрібно розпочинати.  Не можна затягувати до т ого, як стратегічні запаси вугілля будуть зменшені".

Реклама:

"Я хочу поставити питання про Київ, Харків, я не розумію, що, хтось хоче допустити, щоб помешкання лишились без опалення? Це неприпустимо просто. Якщо хтось з тих, хто блокує, знає, як замінити вугілля, прийдіть і скажіть, як це зробити" – зазначив він.

Він зазначив, що "не грає в політику" і "дивиться на питання по-господарськи".

"Мене цікавить тепло і світло", - додав він.

Як відомо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!