Ситник: НАБУ розслідує корупційні справи майже на 83 мільярди гривень

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:02

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють розслідування у 264 кримінальних провадженнях, сукупний розмір предмету злочину у яких становить 82,9 млрд грн.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник 10 лютого під час презентації Звіту про результати роботи Бюро у за останні півроку.

За його словами, вказана сума перевищує граничний обсяг дефіциту Державного бюджету України на 2017 рік.

За словами Директора НАБУ, в процесі досудових розслідувань Бюро заарештовано грошові кошти в сумі 601,94 млн грн, 80,16 млн дол. США, 7,41 млн євро, 3170 фунтів стерлінгів, а також низку рухомого і нерухомого майна осіб, причетних до корупційних злочинів.

Реклама:

"Причиною того, що ці кошти досі не повернуті на рахунки держави, є відсутність судових вироків", — зазначив Ситник.

Як повідомив директор Бюро, станом на кінець січня НАБУ завершило досудове розслідування у 50 провадженнях.

Лише щодо 15 з них є рішення суду, 23 перебувають на стадії судового розгляду, а у 12 — розгляд досі не розпочався.

"За такої вкрай неефективної роботи судів на вироки у резонансних справах доведеться чекати роками. Тому ми наголошуємо на необхідності створення Антикорупційного суду", — заявив Ситник.

Ситник повідомив, що важливим напрямком роботи НАБУ є боротьба з корупцією на держпідприємствах. 23% учасників у провадженнях, які наразі розслідують детективи Бюро, — це керівники державних або комунальних підприємств із часткою державної власності понад 50%.

У результаті діяльності НАБУ вдалося запобігти розкраданню 583 млн грн, на рахунки державних підприємств повернуто 116 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!