НАБУ завершує розслідування частини "газової справи" Онищенка

П'ятниця, 10 лютого 2017, 13:13

Національне антикорупційне бюро планує передати до суду першу частину справи про газові махінації народного депутата групи "Воля народу"Олександра Онищенка.

Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу 10 лютого.

"В понеділок перша частина цієї справи, яка стосується тих, фігурантів, які встановлені, перебувають під вартою чи під іншими запобіжними  заходами, планується оголошення про закінчення... і відповідно початок ознайомлення фігурантів справи для подальшої передачі до суду", – сказав зокрема Ситник.

Також Ситник на брифінгу відзвітував, що за 14 місяців діяльності НАБУ в рамках кримінальних розслідувань наклало арешт на 601 мільйон гривень, 80 мійльонів доларів і 7 мільйонів євро, а також на велику кількість нерухомості.

Реклама:

Наразі, за словами Ситника, Антикорупційне бюро розслідує 264 кримінальних проваджень.

На початку лютого він заявляв, що НАБУ планує розпочати заочне засудженнянардепа Онищенка вже в лютому.

Раніше Ситник сподівався почати судити Онищенка за газові махінації до кінця 2016 року.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.

8 серпня Онищенка оголосили у національний розшук. Він заявляв, що не визнає своєї провини та збирається судитися в Лондоні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!