Власники банків-банкрутів заборгували Фонду гарантування 180 мільярдів

Середа, 1 лютого 2017, 19:52

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оцінив свої претензії до колишніх власників неплатоспроможних банків у 180 млрд гривень.

Про це повідомив заступник директора-розпорядника фонду Андрій Оленчик на прес-конференції в Національному банку, передає УНІАН.

"На даний момент, тільки якщо ґрунтуватися на заявах, які ми подали в правоохоронні органи, сума наших матеріальних претензій до колишніх власників неплатоспроможних банків вже перевищила 180 млрд гривень", - сказав Оленчик.

За його словами, в рамках нового етапу реалізації комплексної програми розвитку фінсектору до 2020 року Фонд має намір сконцентруватися не на роботі з правоохоронними органами, а на підготовці прямих цивільних позовів до власників істотної участі в банках.

Реклама:

"Є нюанси, які від нас не залежать, - це специфіка нашої судової системи. Але те, що залежатиме від нас, - створення інституційних можливостей і щоб такі позови подавалися часто й результативно, - у цій сфері буде нашим пріоритетом", - запевнив Оленчик.

В ході очищення банківської системи за 2014-2017 роки Національний банк України прийняв рішення про виведення з ринку 90 банків.

В тому числі 33 банки стали неплатоспроможними в 2014 році, ще 33 - у 2015-му, 21 - у 2016-му і три - в 2017 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!