"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нардепи хочуть оголосити недовіру НКРЕ через підвищення тарифів на підключення

Середа, 1 лютого 2017, 19:23

Народні депутати обговорюють постанову про недовіру всьому складу Національної комісії з регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг через суттєве підвищення тарифів на підключення до електромереж.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від БПП Олександр Домбровський.

"Серед народних депутатів почалось обговорення постанови про політичну недовіру всьому діючому складу НКРЕ. І про законодавчу заборону, "модними словами люстрацію" , всім діючим членам регулятора брати участь у новому конкурсі, відповідно до нового закону, який вступив в силу", - написав Домбровський.

Реклама:

Розкритикував цю ініціативу регулятора і нардеп від "Радикальної партії" Віктор Галасюк.

"НКРЕ таки збільшила вартість нестандартного підключення до електромережі в 6 разів. Це штучний "інфраструктурний податок" на інвестиції в "зелену" електрогенерацію, на будівництво сучасних промислових та інших об'єктів, у т.ч. що використовують відновлювальні джерела енергії. Це штучний бар'єр для залучення приватних інвестицій", - написав він.

Раніше депутат від "Самопомочі" Лев Підлісецький повідомив, що комітет з ПЕК відмовляється обговорювати законопроект про ринок електроенергії до другого читання та переносить його розгляд з 8 лютого на подальший термін через НКРЕ.

Як відомо, 31 січня НКРЕ затвердила питому вартість нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-11,3 тисяч грн/кВт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!