"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Григоришин поступився частиною свого російського бізнесу Гінеру - ЗМІ

Середа, 1 лютого 2017, 09:18

Власник групи "Енергетичний стандарт" Костянтин Григоришин поступився частиною свого російського бізнесу співвласнику групи VS Energy Євгену Гінеру.

Про це пише liga.net.

Як стало відомо, після різкого падіння обороту групи в Росії Григоришин знайшов нового партнера. Ним став відомий російський бізнесмен, співвласник групи VS Energy Євген Гінер.

"З початку року бізнесом " Енергетичного стандарту" в Росії керує син Гінера - Вадим. 10 січня він офіційно очолив московське ТОВ "Енергетичний стандарт" з оборотом в десятки мільйонів доларів", - пише видання.

Реклама:

Російська компанія "Енергетичний стандарт" - звичайний посередник, через якого "Сумське НВО", "Запоріжтрансформатор" і "Турбоатом" продають свою продукцію в Росії.

Компанія бере участь у тендерах підприємств "Росатома", "Газпрому" та інших російських холдингів. Саме від держзамовлень безпосередньо залежить прибуток бізнесу Григоришина в Росії і завантаження його українських підприємств.

"Після початку російської агресії попит на їх продукцію різко скоротився. Якщо в 2013 році частка поставок до Росії "Сумського НВО" перевищила 50% від загального обсягу експорту, то в 2015-му впала до 12,1%, випливає з звітності компанії. Результатів за 2016 рік підприємство ще не публікувало",- пище видання.

На московського трейдера осідали мільярди рублів, але з погіршенням російсько-українських відносин його виручка впала в рази. За інформацією російських ЗМІ, якщо в 2012 року компанія заробила 24,7 млрд рублів, то в кризовому 2015-му - всього лише 4,2 млрд, або близько 70 млн дол..

"Григоришин давно шукав партнера, щоб налагодити бізнес в Росії", - розповів близький до бізнесмена топ-менеджер великої української держкомпанії.

Як зазначається, поява Гінера може виправити фінансові результати компанії.

Як відомо, Євген Гінер - виходець з України. Разом з росіянами Олександром Бабаковм і Михайлом Воєводіним він володіє групою VS Energy.

В Україні їй належить сім енергопостачальних компаній (обленерго) з річною виручкою понад 13 млрд грн. Також VS Energy володіє найбільшою мережею готелів Premier International (налічує 17 готелів без урахування Криму). Сам Гінер з минулого року став мажоритарним акціонером українського PIN банку.

Вадим Гінер фактично є партнером батька і очолює безліч його компаній в Росії і за кордоном. У жовтні минулого року він став власником 75% ФК ЦСКА (Москва). Гінер-старший - президент столичного футбольного клубу.

Вадим Гінер також обіймає посаду керуючого директора в люксембурзьких компаніях Financiere Epidus і Financiere Egine.

Російський Forbes називав ці компанії материнськими в структурі російського бізнесу Гінера-старшого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: