"Гігафабрика" Tesla запустила виробництво літієвих акумуляторів нового типу

Понеділок, 9 січня 2017, 11:33

Компанія Tesla Motors повідомила про початок масового виробництва літій-іонних акумуляторів на Gigafactory.

Про це з посиланням на Еlectrek, повідомляє Eco Town.

Вироблятимуться акумулятори спільно із японською компанією Panasonic.

Нові літієві акумулятори мають назву "2170", що позначає їхній розмір – 21мм на 70мм. Вони товщі і вищі, ніж попередні розробки формату "18650".

Реклама:

За словами Ілона Маска, акумулятори нового типу мають найвищу щільність енергії і водночас найдешевші.

Акумулятори використовуватимуться не лише для електромобіля Model 3, вони будуть універсальними для інших пристроїв.

Зокрема, 2170 будуть використовуватися в Powerpack і Powerwall – пристроях виробництва Tesla Motors для накопичення і зберігання енергії в приватних домоволодіннях і на невеликих підприємствах. Ці системи накопичення енергії також розглядаються як допоміжні пристрої для панелей Solar Roof.

Вже до 2018-го Tesla і Panasonic планують збільшити виробництво до 35 ГВт/рік. При цьому представники компанії заявляють, що дана цифра складе майже половину потужностей всіх вироблених у світі акумуляторів. На Гігафабриці працюватимуть 6500 осіб, та додатково буде створено ще 20-30 тис. робочих місць.

За задумом, концентрація виробництва в одному місці і значне підвищення автоматизації процесу дозволить серйозно знизити собівартість вироблених акумуляторів і, як наслідок, знизити кінцеву вартість електромобілів Tesla.

Гігафабрика - завод з виробництва літій-іонних акумуляторів, побудований компанією Tesla Motors в Індустріальному центрі Рено Тахо, в Окрузі Сторі, Невада, США.

Проектна вартість заводу становила 5 мільярдів доларів. За оцінкою губернатора штату Невада Браяна Сендовала економічний зиск від будівництва заводу для штату Невада становитиме близько 100 мільярдів доларів протягом 20 років.

За розрахунками Tesla Motors Гігафабрика знизить витрати виробництва для акумуляторів її електромобілів та домашніх акумуляторних систем Powerwall на 30%.

У липні 2014 року, було оголошено що фірма Panasonic досягла угоди з Tesla Motors про інвестиції у фабрику, Panasonic візьме на себе виробництво акумуляторних елементів. Генеральний деректор Tesla Motors Ілон Маск заявив, що загальний обсяг інвестицій становитиме 1,5 - 2 мільярди доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: