"Газпром" заявляє про рекордні поставки "Північним потоком"

Субота, 7 січня 2017, 15:13

"Газпром" три дні поспіль фіксує новий рекорд обсягів поставок газу по "Північному потоку" на рівні 165,5 мільйона кубометрів на добу.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише Прайм.

"В умовах підвищеного попиту на газ в Європі "Газпром" три дні поспіль - 4, 5 і 6 січня - фіксує новий рекордний обсяг поставки газу по "Північному потоку" - 165,2 мільйона кубічних метрів на добу", - йдеться в повідомленні.

"З початку 2017 року добовий обсяг експорту газу по газопроводу виріс. 1 січня він вперше досяг 160,75 мільйона кубічних метрів на добу. 2, 3 і 4 січня цей показник щодня збільшувався - поставки становили, відповідно, 161, 163,1 і 165,2 мільйони кубічних метрів на добу", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, в кінці жовтня Єврокомісія дозволила Газпрому збільшити потужність на прокачування газу по газопроводу OPAL, який об'єднує Північний потік з газотранспортною системою Центральної і Західної Європи. Російському монополісту раніше були доступні тільки 50% потужності газопроводу.

Рішення ЄС дозволило російській компанії отримати доступ ще до 32% потужності труби і тим самим наростити експорт по цьому каналу в обхід України більш ніж на 9 млрд кубометрів газу.

Андрій Коболєв, голова правління НАК Нафтогаз України, заявив, що доступ Газпрому до OPAL може зменшити транзитну виручку України від прокачування газу на суму від 290 млн доларів до 425 млн доларів.

Пізніше, суд Європейського Союзу призупинив рішення про доступ "Газпрому" до 80% потужностей газопроводу OPAL.

Рішення Європейської комісії про допуск російського "Газпрому" до газопроводу OPAL у Європейському суді оскаржив польський уряд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!