НБУ обрав банки для участі у валютній інтервенції

П'ятниця, 6 січня 2017, 18:20

Національний банк визначив перелік банків для участі у I кварталі 2017 року у валютній інтервенції НБУ за новою формою - запит щодо найкращого курсу.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

За новим принципом до переліку банків-учасників валютної інтервенції у І кварталі 2017 року увійшли: Альфа банк, Банк інвестицій та заощаджень, ВТБ банк, Діамантбанк, ІНГ Банк Україна, "Креді Агріколь банк", ОТП банк, Ощадбанк, Приватбанк, Акціонерний банк "Південний", Прокредит банк, Промінвестбанк, "ПУМБ", "Райффайзен Банк Аваль", Сбєрбанк, Сітібанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк.

Як нагадали в НБУ, здійснення запиту щодо найкращого курсу відбуватиметься таким чином. Спочатку Нацбанк здійснює у банків запит щодо ціни на купівлю/продаж іноземної валюти через торговельно-інформаційні системи Блумберг та Рейтер. Отримавши пропозиції банків, Нацбанк укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну. 

Реклама:

Як відомо, Національний банк розширив критерії відбору банків для участі у валютних інтервенціях із запитом кращого курсу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!