"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції Toyota впали після заяв Трампа

П'ятниця, 6 січня 2017, 12:40

Курс акцій японської компанії впав у п'ятницю, 6 січня, на 3,11% після того, як обраний президент США Дональд Трамп напередодні різко розкритикував плани автобудівної компанії побудувати новий завод у Мексиці.

Про це повідомляє агентство DW.

"Toyota Motor заявила, що побудує новий заводі у Мексиці, щоб випускати автомобілі моделі Corolla для США. У жодному разі! Будуйте завод у США або платіть велике мито", - написав Дональд Трамп у Twitter 5 січня.

У свою чергу, генеральний директор Toyota Акіо Тойода повідомив, що компанія розгляне коментар Трампа.

Реклама:

Будівництво нового заводу у Мексиці, про яке було оголошено у квітні 2015 року, не означатиме зменшення обсягів виробництва або працевлаштування у США, заявила Toyota.

Автобудівник нагадав, що має у США 10 заводів, 1500 дилерських представництв та 136 тисяч працівників, а загалом інвестував у Сполучені Штати понад 21,9 мільярда доларів.

На підтримку компанії висловився також японський уряд. "Японські автобудівники роблять значний внесок у створення робочих місць у США. Важливо, щоб їхні зусилля та результати були широко визнані"‘ - заявив міністр промисловості Японії Хірошіге Секо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: