"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знову опускаються вниз

Четвер, 5 січня 2017, 10:23

Ціни на нафту повернулися до зниження в четвер, 5 січня, на сумнівах учасників ринку в тому, що резиденти і нерезиденти ОПЕК будуть в повній мірі дотримуватися умов договору про скорочення видобутку сировини.

Про це, з посиланням на Reuters повідомляє OilNews.

Відзначається, що рекордні продажі нових автомобілів і падіння запасів нафти в США надали ринку підтримку.

До 9:40 за Києвом вартість бареля березневої нафти Brent склала 56,30 долара (-0,28%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по 53,18 долара (-0,15%). Попередні торги по стандартам завершилися на рівні 56,46 долара і 53,26 долара відповідно.

Реклама:

За словами трейдерів, причиною зниження стали сумніви в тому, що плани групи "ОПЕК+11" щодо скорочення поставок сирої нафти будуть реалізовані в повній мірі.

"Там залишається знак питання через те, що ОПЕК має довгу історією недотримання [домовленостей]. Тому є сумніви в тому, що умови угоди будуть дотримані. Далеко не всі респонденти очікують повного їх виконання", - відзначили на Сінгапурській біржі (SGX) з посиланням на результати опитування її учасників.

"Три чверті опитаних очікують, що [в 2017 р] середні ціни [на нафту] залишаться в межах діапазону 50-60 доларів/бар.", - додали в SGX.

Проте, технічні індикатори показують, що Brent найближчим часом може протестувати підтримку на рівні 55,43 дол/бар., сказав ринковий аналітик Reuters Ван Тао. Він, однак, додав, що в довгостроковій перспективі тенденція до зростання цін на нафту, яка почалася в другій половині 2016 р збережеться.

Американський інституту нафти (API) повідомив, що комерційні запаси нафти в США впали на 7,4 млн барелів за тиждень, що закінчився 30 грудня, - до 482,7 млн бар. Раніше аналітики передбачали зниження на 2,2 млн. бар.

"Звіт API показав більше ніж очікувалося скорочення обсягу запасів сирої нафти на цьому тижні", - сказав Джонатан Чан, нафтовий аналітик брокерської компанії Phillip Futures (Сінгапур).

Потужну підтримку ф'ючерсам по WTI надали дані про збільшення продажів легкових автомобілів і вантажівок на 3,1%. За підсумками минулого року цей показник досяг рекордних 17,55 млн авто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!