Близька до "Привату" компанія проходить процедуру банкрутства

Середа, 4 січня 2017, 13:37

Optima Specialty Steel Inc. (Майамі, Флорида, США) ініціювала процедуру реорганізації бізнесу.

Про це повідомляється на сайті агента компанії щодо претензій Garden City Group.

Заява про реорганізацію в рамках глави 11 Кодексу США про банкрутство компанія і її дочірні підприємства - Niagara LaSalle Corporation, The Corey Steel Company, KES Acquisition Company d/b/a Kentucky Electric Steel і Michigan Seamless Tube LLC - подали в суд штату Делавер 15 грудня 2016 року.

В ході передбаченого процесом "вікна" компанія має намір провести оцінку стратегічних можливостей для фінансової реструктуризації та вирішити операційні питання.

Реклама:

При цьому компанія повідомила, що має в своєму розпорядженні достатній обсяг готівки для забезпечення поточної операційної діяльності і має намір продовжити безперебійну роботу.

Optima Specialty Steel спеціалізується на виробництві сталевих виробів, включаючи холоднотягнуті безшовні труби, холоднодеформовану і гарячекатану арматуру.

Згідно з документами, поданими на сайті Garden City Group, єдиним акціонером Optima Specialty Steel є її глава Мордехай Мотті Корф.

Корф - співзасновник компанії Optima International, яка через спеціальні структури управляє нерухомістю, металургійним, телекомунікаційним, нафтогазовим і іншими бізнесами в США і Східній Європі.

Він також очолює феросплавну групу Georgian American Alloys (Майамі, Флорида, США), бізнес якої раніше контролювала Optima Group LLC (Делавер, США).

Georgian American Alloys - ексклюзивний дистрибутор на ринках Північної, Центральної та Південної Америки для Нікопольського, Запорізького і Стаханівського феросплавних заводів в Україні, які входять до групи "Приват" бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Глава 11 Кодексу США про банкрутство визначає можливості відновлення компаній-боржників, регламентує основні процедури і методи корпоративної реструктуризації.

Згідно із цим розділом, банкрутство - це адміністративний процес, який дозволяє проблемній компанії провести реорганізацію і має головною метою надання підприємству можливості почати заново.

Детальніше про главу 11 Кодексу США можна прочитати за посиланням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: